Hallo vanaf een iPad

Voordat ik iets configureer aan mijn blog schrijf ik eerst dit bericht. Om te laten zien dat een iPad qua mogelijkheden niet onderdoed voor een “normale” computer heb ik dit blog opgezet.

Dit blog is volledig opgezet via een iPad. Om te beginnen heb ik als eerste de inloggegevens van de hostingprovider van dit domein opgegeraven. Vervolgens heb ik de DNS opnieuw ingesteld om te wijzen naar ddze nieuwe server. Nadat de DNS was geconfigureerd heb ik op de nieuwe server ingelogd in Plesk om een accountvoor het domein aan te maken. Hierbij heb ik direct de nodige instellingen gewijzigd en een database aangemaakt. Na een korte test heb ik vervolgens inlgelog via SSH op de nieuwe server. Om dit te doen heb ik wel een SSH App uit de AppStore moeten downloaden. Daarna was het tijd om de tarrball met WordPress te downloaden. Uitpakken, installleren en configuratie doorlopen.

En als laatste natuurlijk even deze post typen!